De magiska perspektivfrågorna

När jag utforskar och utvecklar nya produkter och tjänster, eller hjälper andra att skapa framtidens lösningar har jag ett batteri av frågor med mig som kan hjälpa.

De magiska perspektivfrågorna
Foto av Raphaël LR

När jag utforskar och utvecklar nya produkter och tjänster, eller hjälper andra att skapa framtidens lösningar har jag ett batteri av frågor med mig som kan hjälpa. Dessa frågor är baserade på fyra perspektiv:

  • kund — customer desirability
  • affär — business viability
  • invärld och organisation — organizational feasibility
  • omvärld och trender — adaptability

Beroende på vilken fas produkten eller tjänsten är i, så fokuserar jag mer på vissa än andra. Till exempel så lägger jag större fokus på kundperspektivet i tidigare faser med mer på invärldsperspektivet i en mogen organisation, eller med mogna produkter.

Logga in eller bli medlem för att läsa vidare (det är gratis)