Handskakningen

"Hörruduru Jens, peta inte syltburken. Säg bara vad som är problemet så löser vi det. Du behöver inte vara här och komma med detaljerade förslag på lösningen". När jag började som ny produktägare fick jag denna kommentar vid ett tillfälle.

Handskakningen
Foto av Ave Calvar

"Hörruduru Jens, peta inte i syltburken. Säg bara vad som är problemet så löser vi det. Du behöver inte vara här och komma med detaljerade förslag på lösningen". När jag började som ny produktägare fick jag denna kommentar vid ett tillfälle. Jag fattade direkt vad de menade, och insåg att jag petade i mitt teams arbete lite för mycket.

Lite senare på samma företag hörde jag från några andra team att de fick "one-liners" av sina projektledare och beställare, och de inte fattade vad som behövde göras, "kraven är för luddiga, vi vet inte vad vi ska göra". I detta fall så fick de en mening skriven i en Excel, och teamet hade svårt att förstå vad som behövde göras, och varför de skulle göra just denna sak.

Har du varit med om följande?

  • Du arbetar som produktägare, intressent eller beställare och när beskriver vad du vill få gjort så får du höra av teamet att kravet är antingen för luddigt eller för detaljerat?
  • Du arbetar i ett team, och en produktchef, beställare eller intressent kommer med en lösning som de vill få gjort?
  • Du arbetar i ett team och det är svårt att förstå vad som behöver göras, och alla har sin egen bild av vad som är problemet och lösningen
  • Du arbetar som chef, ledare eller intressent, och när du behöver få en samsyn kring något som behöver göras, märker du att alla du pratar med har olika syn kring problem och lösning.

Fortsätt att läsa genom att logga in eller bli medlem (det är gratis)