Tiden

Min chef kommer upp till mig och säger, du har för mycket att göra. Vi behöver göra något åt det. Jag håller med. Jag säger att jag får återkomma med ett förslag. Ett av mina svagheter är att jag är bra på att starta igång saker.

Tiden

Min chef kommer upp till mig och säger, du har för mycket att göra. Vi behöver göra något åt det. Jag håller med. Jag säger att jag får återkomma med ett förslag. Ett av mina svagheter är att jag är bra på att starta igång saker. Jag har lätt att se möjligheter i det mesta. Bra, men det ställer till det för mig. Om jag har jobbat på ett ställe ett tag brukar jag ofta ha väldigt mycket i min ryggsäck. Som bara blir tyngre och tyngre. Kan du känna igen dig i detta?

De flesta som jag jobbar med och hjälper har ungefär samma utmaningar. Sedan har vi alla lite olika sätt för att hantera detta. Några sätt som jag brukar se är

  • Ökar tiden men inte flyttar deadline — Jobbar över, jobbar kväll och helg.
  • Ökar tiden men flyttar fram deadline — Jobbar mer men över en längre tid.
  • Minskar omfattning på arbete — Prioriterar bort saker som inte behövs göras just nu eller inte alls
  • Behåller omfattning men delegerar — Ber kollegor om hjälp, anställer eller tar in konsulter.

Ofta behöver du jobba med alla dessa metoder, beroende på hur det ser ut hos dig. Det jag tyvärr ser är att många bara använder sig av de två första. Hur brukar du oftast göra? Finns det andra sätt?

Bli medlem för att fortsätta läsa, det är gratis och du få nästa nummer direkt i din inbox. Läs mer varför du ska bli medlem.