Varför investera i design?

Varför ska vi investera i design? Jag har hört detta så många gånger, både när jag jobbat som designledare men även när jag pratat med andra ledare och chefer. Jag har under åren samlat på mig lite bra citat och rapporter från erkända företag och organisationer.

Varför investera i design?
Foto av Jingming Pan

Detta är en översättning på en artikel som jag skrivet på engelska för ett tag sedan. Den kan vara bra både för dig som jobbar som produkt- och designledare för att kunna investera mer i design.

— Jens, kan du komma vi behöver prata, min chef ropade till mig från sitt rum. Jag hoppade upp och sprang över till han. När jag kom in på hans kontor så såg han uppspelt ut och såg ut som han ville berätta något. — Vi ska träffa vår nya chef på fredag och han vill att vi kommer och berättar vad design är och varför vi ska investera i design. Oj, tänkte jag. Vilken chans, den här måste vi verkligen ta. Vi hade under en tid haft ekonomiska neddragningar och helst ville man minska på antal anställda. Men vårt område hade fortfarande en chans att få växa. Hur ska vi lägga upp detta samtal och vilka argument behöver vi ha med oss?

Varför ska vi investera i design? Jag har hört detta så många gånger, både när jag jobbat som designledare men även när jag pratat med andra ledare och chefer. Jag har under åren samlat på mig lite bra citat och rapporter från erkända företag och organisationer.

Logga in eller bli medlem för att läsa resten av inlägget, det är gratis.